Nep gebakjes

NEP CUPCAKES

Hey! op tv zie je vaak cupcakes als decoratie in keukens en livings (en andere kamers). het is heel leuk en simpel om zelf te maken! en dit is hoe je dat doet:

Eerst maken we de basis van de cupcakes. Hiervoor gebruiken we brooddeeg (geen zorgen, het wordt nooit slecht of gaat niet stinken ofzo (en het is zeker niet eetbaar! Emoticon die tong uitsteekt))

  1. meng 4 kopjes bloem (geen zelfreizende) met 2 kopjes water en 1 kopje zout. Meng dit goed door elkaar (maar niet met de mixer Glimlach). Als het een beetje te lopend is doe je er gewoon nog wat bloem en zout bij. doe dit tot het een soort vaste deeg is.
  2. De cupcakevormpjes vullen, dit doe je best met een cupcakevorm zodat ze niet scheefzakken. Vul ze tot op de rand en zorg dat ze (redelijk) plat zijn aan de bovenkant. (bij het afbakken veranderen ze niet van vorm dus dat is heel belangrijk)
  3. Zet ze in de oven en bak ze af (hete lucht) op 150 °C voor ongeveer 20 minuten.
  4. In het begin, wanneer ja de cakjes net uit de oven hebt gehaald zijn ze nog zacht, maar als ze afgekoeld zijn kan je beginnen met versieren. Dit doe je best met fimo (kan je kopen in de meeste knutselwinkels maar ook in veritas). Probeer om de fimo zo dun mogelijk te houden.
  5. Bak de fimo af in de oven (instructies over hoe je de fimo moet bakken staan op het pakje). Je mag de cakjes 2 keer bakken, dus dat gaat perfect Glimlach.

Veel knutselplezier!

SV500068SV500072

NEP ZANDKOEKJES MET GLAZUUR

Deze is heel simpel. Wat je nodig hebt is een recept voor gewone zandkoekjes en alles wat je volgens het recept nodig hebt en veel zout.

  1. Maak het deeg van de zandkoekjes maar vervang de suiker door zout.
  2. Volg het recept verder en bak ze af.
  3. Als je dat wilt kan je de koekjes versieren met suikerglazuur (geen zorgen, suikerglazuur gaat niet stinken of vervallen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s